Hemmerik WOZ Service      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 

 

 Over ons  AV  Colofon

 


Ervaring

Het werkveld van de makelaardij is in beweging. Wij krijgen dan ook regelmatig sollicitaties van makelaars die nu 'iets' in de WOZ willen gaan doen. Helaas blijkt dan vaak dat werk in de makelaardij (verkoop), een geheel ander vak is dan de waardebepaling in het kader van de wet WOZ. We noemen u een paar kenmerken van het werken binnen de WOZ:

* waarderingen worden in basis verricht door high tech computergestuurde applicaties en alleen in zeer speciale gevallen nog 'in het veld'. Dit vereist van de moderne taxateur een zeer hoge graad van taxatie- én computerkennis.

* van de WOZ-taxateur wordt verwacht dat hij letterlijk alle registers kan openen om de bruikbaarheid van een gerealiseerde transactie te bepalen. Veel werk betreft dus analyse achteraf in plaats van het zelf maken van de markt.

* de koper van een woning wil graag een zo hoog mogelijke taxatie van u voor de hypotheek, een belastingbetaler wil juist een zo laag mogelijke aanslag. U blijft zelf uiteraard de deskundige, maar u hebt wel te maken met verschillend publiek en klantbenadering.

 * de wet WOZ vereist dat uw uw werk motiveert met vergelijkbare verkochte objecten en de verschillen tussen panden benoemt. Alleen uw handtekening onder een waarde volstaat dus niet meer.

Onze ervaring is dat professionals uit de reguliere makelaardij indertijd bewust voor dat vak hebben gekozen. Wij adviseren u goed na te denken voor u aan het 'avontuur' van de WOZ begint !

De WOZ, dat lijkt me wel wat                  Nee, toch maar niet